11/26/10

Hari paling best ! aw aw

Bangun pagi pada jam ,
9:25 pagi

Lepak-lepak depan TV , sementara menunggu mood nak mandi
9:35 pagi-11:45 pagi
Cerita yang ditonton, "I Am Sam" (HBO Astro) *sedih

Breakfast merangkap lunch
12:45 tghari-1.30 tghari

Mandi dan online sambil meniarap atas katil *euw! seksi bertuala ! 
1:45 petang-2:20 petang

Siap-siap pakai baju dan mekap 
2:35 petang

Okay olz ! Now sume dah ready untuk hang out and shopping ! *takyah nak ramai sangat, mama and aku jerrk! :D

Start kereta, panaskan enjin, and vrooommmmm !
Seat belt jangan dilupa . huhu

Okay now,
aku nak story ape yg jadi hari nie. Sume nye membuatkan aku rase
AWESOME !
Aku sukaa sgtlah ! :))

First destination aku and mama ,
gi RHB bank, bayar duit rumahh , tak jauh mane pun bank tu dari rumah aku. tak sampai 5minit pun nak gi bank tuee :)
Okay ! Setel 1 perkara ! :)



Second destination kami ,
Chow Kit 
Amek baju kat tailor , tujuan kami tempah baju nie , sebab , 
esok wedding BFF mama aku nye anakk ! :)
Excited okayy , siap menempah baju bagai ! Macam aku pulak yang nak kawen ! *fine gatal ! :)

Third destination we olz ,
Sogo Kuala Lumpur . Aw Aw Aw , Sale owhh Sale ! Naik gila jadinya ! 
Parking bawah Sogo tue , then naik ke setiap level :)
Semuanya tak menarik perhatian ! Boring ! -.-'
Durr
Turun balek ke parking, and balikkk ! 
Parking fee : RM3
Mahal ! Tak sampai 1/2 jam ! Bodo punya Sogo ! 
-.-'

Even aku cam pissed off, coz takde beli pape kat Sogo, tapi, aku masih mampu tersenyum!
Sebab, si dia, ada dok msg2 dgn aku ! 
Aku suka bila dia dok msg2 aku, macam caring pun ada ! 
Tp syggg, Dia Taken ! Sudah berpunya ! 
Biarlahh, apakan daya, tiada jodoh ! :D
*Perasan macam dia nak kat aku pulakk kan! Cit ! 

Maybe, later aku akan exposekan dia ! *dengan permission dia . :)

okayyy , tah ke mane tah cter aku tadi . 

Haa ! 

Tiba-tiba, mama jerit , 
"Adikk ! Jom gi JJ , mama nak carikk jugak lahh kasut sepasang dua !"
*dalam hati aku, Fine mama ! Sepasang dua ! :D

Aku just nyahut ,
"Okayy!"
Teruskan memandu .
Mama duduk belakang okayy ! Mmg aku supirr ! :))

Then, aku teringat kat BFF aku , Pika .
And terus ambik HP, call dia.
Dia pun okayy jer ! Layannn ! :)
Aku pikap dia di rumah .
Miss her a lot okay ! Padahal seminggu , 2-3 kali jumpa .

Before ke JJ gi carefour dulu, mama nak carikkan hadiah untuk pengantin esok ! 
And
Lama nak decide beli apa, alih2 beli stove jeee ! :)
RM51.90 :)

After dah siap wrapping, gi JJ . 
Yayyy ! Nak makan sushi ! yummy !:)

Mama dengan bangga berjalan, muka excited gila nak beli kasut. Layan kan aje !
huhu. ILY maa ! 

After dah siap bayar kasut *2 pair of shoes okay ! fine ! -.-'

We olz gi makann . Dinner ! Lapar sudah ! :P

After makan-makan , borak-borak , gelak-gelak , manje-manje.
Kami gerakkk gerakkk gerakkk .

Ke autopay byr parking ticket , and balikk ! 
Bye JJ , nyte-nyte :)

<3


p/s : saya rasa senang msg-msg dengan AM , suka sangat ! :) TQ u sebab sudi msg-msg i tatkala i terperangkap dalam jamm ! :) <3



11/25/10

busywoman :) *mood untuk berUTARA !

Salam suma! :)

Mungkin kali nie angpa pelik, awat aku dok berloghat utara kat sini . Bukan apa. Saja2 ja. Selesa skit. Lately dok kerap berhubung dengan sepupu sepapat aku. Taiping mali. So, rasa best jaa! Lau angpa x caya, angpa try la! :)

BUSYWOMAN ! 
 
"CIKGU TUITION"

Awat aku kata cmtue ? Yelah, since sem break nie, aku dah mula partime aku.
Dan yang paling aku rasa cam x caya, ialah aku jadi cikgu tuition. HAHA ^^ 
Cara takk? Mesti cara gila! Angpa ley byg dakk cne aku ngajaq? HAHA ^^

Aku garangg weyh ! Ada skali tue, anak murid aku teriakk sebab aku denda dia, suh dia tulis angka 2 smpai seratus kali ! Yelahh, sapa yang tak bengang aku habaq kat angpa. Dok tulis angka 2 macam cacinn ! Berapi gak rasa ! Cuba angpa ada kat situation aku, pergh ! Mesti mulot rasa nak berletiaq ! :D
 
Subjekk yang aku ngajaq :
1. Bahasa Melayu
2. Bahasa Inggeris

Tue jaa yang mampu. Kalau matematik tue, setakat sifir 1-12 tue. Master laa ! :D 
*Gila perasan weyh aku !

"RECEPTIONIST"

Aku diterima bekerja sebagai receptionist, dengan gaji aku, rm100 sehari. Sapa x mau weyhh! Dekat company Murphy Oil KLCC. HAHA ^^
Aku keja kat tingkat 36 weyhh ! Aku bernasib baekk sebab dinding2 ofis tue bukan cermin. Lau cermin dah lama aku mampuih weyh! Aku gayat kot ! HAHA.

Environment kat ofis sgt style! Aku suka ! Kalau angpa sume nak mai, mai lahh lawat aku kat ofis! HAHA. 
Aku sedia menerima kehadiran angpa sume! *mmg ofis tu bapak aku punya! HAHA.

Now aku citer kat angpa pasai lunch time. Aku akan berseorangan bila time lunch. Takdak geng! HAHA. 
So, menjimatkan duet and tenaga untuk berjalan jauh2, aku just turun cold storage and bli a slices of seafood pizza rm4.99 and fries rm3.50. Huhu.

Air tak yah la nak beli, sebab ofis aku ada pantry. Haha. Lagi bermacam-macam air ada dlm tue! :)

Herm, so far, staff kat sane, sume cool gila! Most of them are mat bin salleh ! :P
So, depa nye loghat inggeris tue, kadang2 memerlukan aku untuk suh depa ulang ayat yang sama 2-3 kali baru nak phm. Gila bingai aku nie! HAHA ^^
Mana taknyaa, dok "kentang panaih" sgt! huhu. 

Tp , setakat nie depa lum penah mrh aku ke apa ka. Risau jugak aku kot2 depa dok kata "Why this malay girl looks stupid".
Aku akan pastikan statement itu tidak akan dan tidak pernah keluar. HAHA !

Most of the time aku kat ofis tue, xderlah busy mane. Yala, just answering calls, transfer calls, collet tender, manage meeting rooms, and update email :)
Tak susah pun keja aku. 
Bila aku dah bosan gila, mula lahh aku dok bersuluh kat cermin. Dok mencntikkan muka. Walaupun xder efek pape bila aku dok bsuuluh, apa aku pedulikk! Janji hati senang! :))

Kalau angpa nak taw , apa ayat aku bila pickup calls :

"Murphy Oil, good morning"

"One moment please"

"Oh, sorry there's no reply"

"No,problem"

"You're welcome"

Cool takk ? 

Markahh yang aku ley bagi untuk environment and staff kat ofis ialah

5/5 ! 

:)








11/18/10

Abahh , adik rindu abahh :'(


Superhero saya !
                                                                                 ♥

Naim bin Jaafar

Assalamualaikum abah , adik nak gtaw , adik rindu abah ! sgt sgt rindu . herm
Diam tak diam , abah dah pergi tinggalkan kami selama 8 tahun . 
Saat-saat abah pergi , adik sedih sangat .
Adik rapat dengan abah .
Abah syg adik kann .
Dulu mase adik kecik-kecik , abah selalu dukung adik setiap kali abah balek dari keje .
Abah selalu buatkan adik susu .
Susu abah buat sedap ! 
Adik suka !


Detik-detik adik dapat tau abah dah takda ,
Mase tue kul 5 pagi , hari khamis 
Kak intan telefon rumah adik , 
nangis-nangis 
Berita yang kak intan sampaikan :

"Adik , abah dah takde! "

Ya Allahh ! 
Bagai nak gugur jantung adikk bila dengar berita tue ! 
Herm 
:'(

Rasa gelap dunia .
Mase tue , adik rasa takde sape boleh gantikan tempat abah . 

Abah yang terbaek bagi adik ! 
Abah baik !
Abah tak pernah sakiti adik ! 

Bila adik nangis , abah peluk adik .
Bila adik merajuk , abah pujuk adik . Abah selalu bawak adik gi kedai bawahh . 
Beli gula-gula kann ! 

Adik happy !! 

Abah takkan benarkan sesiapa pun sakiti adik ! 
Abah akan marah orang tu kalau orang tu marah adik ! 
Abah akan garu belakang adik setiap kali nak tidur !

Adik rindukan semua itu . 

Dulu adik pernah janji dengan abah , bila dah kerja , adik nak belikan abah rumah ! 
Kan2 ?? 

Herm , tp hajat adik tue tak kesampaian . 
Abah pergi tinggalkan adik dalam keadaan adik masih memerlukan abahh .

Abahh ...

Adik nak sangat jumpa abah .

Sekarang nie , adik sedih sangat .
Ramai orang sakiti adikk .

Adik nak abahh !

Semoga satu hari nanti kita jumpa yee !

Adik sangat rindukan pelukan abahh ! 

Herm :'(

11/15/10

malam tadi mimpi indahh ! hermm

mimpi oh mimpi .
kau meragut jiwa aku .
kau membuatkan aku nak carik lelaki yang muncul dalam mimpi aku .

dalam mimpi itu , jantungku berdegup kencang .
lemah di sebalik senyumanku .
gembira berada di sampingmu .

indahnyaaa
:)

dalam mimpi tue ,

aku dengan dia , otw nak gi Pasar Jalan Tunku Abdul Rahman 
Sambil menuju ke sane 
kami berpimpin tangan sambil bergurau senda ,
angin sepoi-sepoi bahasa
huh
senyuman yang dia ukirkan , sangat boleh membuatkan jantung aku gugur .

:)

sangat berbungaa ! 

Bila angin meniup rambutku 
dengan pantas dia mengusap rambutku untuk mengelakkan daripada rambut untuk memasuki mata aku

Uhh !

Aku nak sangat berjumpa dengan lelaki tuee .
Nak sangat !

:(

tp yang pasti , takkan punya !

dia muncul tiba-tiba :)


Sekali lagi ENTRY ini menceritakan pasal kau lelaki . :)
Nama dia , Rian bin Ismail
Sapekah dia , bekas teman lelaki aku !
Adakah dia sudah berpunya , ya !
Dia best tak , terus terang , dia gila-gila  !
Adakah Alia Sugar Bee masih sayangkan dia , sudah semestinya !
13hb November 2010
11.30 malam
Capten Hotel , Melaka 

Tiba-tiba

Ting Ting Ting (phone bunyi sebab ada msg masuk)!

~opening message~

"Gomok kat mana?"

*msg diabaikan untuk 5minit , sebab tertido sambil bace buku . HAHA ^^

Tiba-tiba

"Lagu 'Hey Cantik" (phone bunyi lagi sebab ada incoming call)!

uit ! rian darling saya lahhh ! <3

Cepat-cepat tekannn , taknak nti rian darling saya pikir bukan-bukannn . :) ily sygs !

Dialog

Rian darling : Hey gomok ! Kat mane ?
(uwww, dia panggil saye gomok ? macam zaman couple dulu lahh)

Alia bee : Uit , ada kat Melaka . Kat hotel .
(sambil tue , terpikir-pikir , ehh! betul ke rian kol aku niee)

Rian darling : Nape tak balas msg saya ?

Alia bee : Ohh , tertido . Huhu . Sorry ! :)

Rian darling : Ohhh , nie tadi pun angkat fon pun lambatt . Tidoo la ek ?

Alia bee : Huhu ! Taw xpe ! Tp skunk dah segar bugar dahh ! :P

Rian darling : Dodol ek awakk ! Okay2 , kite msg ea ? Boleh takk ?

Alia bee : Okayy aje ! Bye bye ! 



Lepas letakk je fon , aku pun macam nak menjeritt je malamm tue ! Huh ! Nasib baekk aku kat hotel and nasib baikk parents aku ada ! HAHA ^^
Kalau takkkk ! Fuhh ! 
Control jiwa Alia Bee !!!!
:))


Tring Tring 
Belum sampai 5 minit letak fon , si dia dah msg ! auw auw ! 


Dalam pada tue , aku terfikir jugak , surely ade something yang tak kene and maybe dia nak share something.
If not dia takkan msg aku and berbaik and romantik2 ckp dgn akuuu . :)


Sangat berdebarr ! 
Dalam hati aku , terpikir ape auww ! 
"B,would u be my gf for the second time?"

HAHA ^^ V 
Cool tak ? But i dont think so . 


And sambil2 msg tue , dia tanye lah aku kat ner , bila balek kl , dah mkn ke lum .


And aku gagahkan diri untuk tanya , kenapa dia msg aku time2 camnie .
"Awak , okay ke ? Ade pape ke nak kongsi ?"


Rian darling : Herm , dulu , mase awk couple dgn saya , takde pun awak curang belakang saya . 


Alia bee : Herm , nape awak cakap cmtue ?


Rian darling : Yela , dulu awak takde pun nak kuwa ngan jantan laen . Tapi now , gf saye sendiri wat cmtue kat saye . 


Alia bee : Herm , la yeke ? Awak ade bukti ke ? 


Rian darling : Saye dah nampak dgn mate saye sendiri . Betul ape yg awak ckp dulu . 


**Aku amek mase dalam 3-5minit untuk reply msg dia . Aku kene pikirkan ayat yg sesuai yg aku leh send kat dia . 


Ape yg aku leh cakap , kau kene bersabar . Mungkin dia ada problem . Tue yg wat dia kuwa ngan lelaki tue . Cuma aku nak Tuhan buat dia rasa macam mane aku rasa dulu . Herm . Aku dah cukup merana . Tapi aku takkan boleh lupakan dia . Sayang aku pada dia sgt tinggi . Aku mmg sygkan dia . Herm . 
Biarlah orang nak ckp ape . Cuma syg aku pada dia , kasih aku pada dia . Hanya kami je yg taw . 


Cume aku takot 1 day dia akan okay dgn gf dia , and dia akan blah cmtue -.-'
Takpe . Sabar :)


11/12/10

Happy Birthday To You Brotha Rainbow ! :)





HAPPY BIRTHDAY YOU MY BIG BROTHA !
Mohd Nizam Shah 

*moga pjg umor
*murah rezeki
*stay hensem
*stay cool
*moga dipermudahkan segala rancangan
*happy selalu

owh abg ! aku sayang kau ! <3

Aku nak citer serba sikit pasal kau nie taw acu ! Jgn mrh pulakk ! HAHA ^^ *pgil acu sebab anak2 buah , panggil dia acu , aka PakCu ! :)
Sweet kann ! Haruslahhh ! Tgklahh abg sapee ! :P

Dia glamor dengan name "Rainbow" kat area rumah . Aku pun tak pasti dow nape . Maybe sebab dia sgt hardcore kot !
Mmg sgt hardcore ! RAWR ! :D

Dulu mase aku umor dalam 7-10 tahun , kan sekolah rendah lagi .
Once balek dari skolah je , aku akan baring kat hall rumah sambil separuh bogel ! *haha ! tak senonoh !

Sambil tue aku akan jerittt : "Dedekkk ! Nak susu !
haha ! cool kann ! :))
Sape je yg ade kat umah time aku ku jadikan mangsa untuk menjadi pembuat susu untuk aku !

Yes ! untuk pengetahuan u olzz , aku hisap susu botol sampai darjah 6 ! HAHA ! Gile cool !
Sebabnya , abg2 n kakak aku sgt manjakan aku , sebab tue lahh dok hisap susu sampai umor 12 tahun ! HAHA ! ^^ v

Abg aku nie , kalau dia dengar music , perggghh ! Nauzubillahh ! Kuat gilaa ! Macam org pekak !
Tp kami okayy kan ajee ! :)
*Kalaulah time tue aku tau operate hifi set tue , dah lama aku tekan bagi hifi tue senyappp ! :P

Ada 1 lagi bab yg aku sendiri geramm kat dia !
Contohnya aku sedang menelefonn dia . Dan ketika itu dia sedang tidur . Hasilnyaaa :

Aku : Acu , katner ?

Abg aku : Herrrrrmmmm

Aku : Acu , esok jadi takk ?

Abg aku : Hermmmmmm

Aku : Iskhh ! Dengar tak nie ?

Abg aku : Herrmmmm

Aku : Gilaa ! Blahh ah gi tido ! -.-'

HAHA ^^ v

Cool kan cara dia jwb kol ! Aku rasa cam nak pi campak air 1 baldi bagi dia sedar dan jawab semua soklan aku ! Ngokk dow kau ! HAHA !

Pendek kataa, jgn sesekali kol dia time dia tido . Wat sakit hati jeee ! :)

And tanpa aku sedar and tak sangka , dia sudah pun berkahwin dan memilih Kak aishah sebagai teman hidupnyaa . Ceh ceh sweet la kononn ! HAHA !
Just imagine , hardcore - kahwin - berkeluarga !
Super duper cool dow ! <3 ^^

Dengan izin dan rezeki dariNya ,
now abg aku sudah dikurniakan 2 orang cahaya mata

1- Muhd Thaqif Shah
2- Sofea Raihanah




Here they are ! HAHA ! ^^

Lastly , aku cuma nak ucapkan happy birthday sekali lagi . 
Hadiah kau tue , nanti-nanti lahhh ! HAHA ! :)

Love You ! :)

11/11/10

malam overnight yang awesome ! :)


Jam : 8 malam 
Tarikh : 6hb Nov 
Tempat : Jonkerwalk , Melaka Raya , Dataran Pahlawan , Uptown , Hotel 

Tepat kul 8 pm bersamaan dengan 6hb November , exactly lepas paper Record OMT 167 .
Aku , airin , yaya plann untuk gi kuwa overnight malam tuee !

Bersiappp ! Excited okayy ! 
Aku plak bwk baju tak mcm bnykk kan ! Macam nak overnight sampai 1mgu agaknyaa ! HAHA^^

Dengan pertolongan ARINA (Senior OM) kami , dia anta we olz gi A.G. :) 

Setibanya kami di A.G , jumpa dgn abang mara yg slalu aku & atyn dok jumppaaa ! <3

Dlm 10 minit lepak kat situ , dtglah bus Mara Liner yang akan bwk we olz ke Melaka Sentral :)
Yay ! Excited ! *even dlm ati dok risau , takot xder hotel yg kosongg ! -.-'

Yelaa weyh ! Bukan ape , since aku part 2 nie , lum pernah aku overnight lagi . So bila di akhir2 sem niee, excitednya lebihhh sket ! :D

Tibelah kami kat Melaka Sentral dalam kul10pm ! Uishh ! Tak sabar nak gi jalan-jalan kat JonkerWalkkkk ! 

N kami naek TownBuss ! HAHA ! ^^ Cool gila okayy ! Takda air cond pun bus tue ! HAHA ! :)
Ramai tourist dalam bus tue ! Ensem ada , buruk pun ada ! HAHA ! :P

*sorry touristss ! muahx ! 

Once sampai kat BDR HILIR kami pun turun , n berjalan kaki ke Jonkerwalk..
Ya Allah ! Org ramai gilaa ! :P
And kami berhimpit-himpit okay sambil jalan dalam tuee ! 
*dah macam sureheboh pun ada ! :D

Unfortunately , hotel kat area JonkerWalk semua fully booked ! Huh ! Hampa ! -.-'

We olz decided untuk amek cab n trus ke melaka raya ! :) 
N uncle So taxi itu sgt sempoi ! Sgt sporting ! 

*Uncle So ! I Love You ! :)

Once sampai kat Persona Hotel , terus cek in . 
Rate : Rm 120 ! -.-'

*With 2 queen bed !
(Bak kata yaya , bos mesti dapat lebihh ! HAHA ^^) 
*Ngok lu yaya ! HAHA ^^

We olz plan untuk rest dulu smpai kul 1230am . 
N siap2 mandi2 semua , we olz jalan2  crik makan dalam kul 1am . Trus menuju ke uptown opposite menara taming sari :) hee. 

*FYI sepanajang perjalanan kami , ramai je yg panggil nama jersey kami ! HAHA ^^ Cool kann ! 

And lepas tue , we olz lepak kat mcd . Sampai kul 3.15 am , n trus begerak balek ke hotellll !

And~

ZzZzZZzzzzzZzZZzZ


11/5/10

3:41 a.m , 5 November 2010 .

Because of U i can't sleep well ! Thank You !

*aku intro untuk msg kau !
*aku tebalkan muka untuk mintak maaf pada kau !
*aku teruskan menaip msg walaupun kau balas cam nak tak nak ! 
*aku cuba pujuk kau , tapi kau masih dgn ego kau ! 

Herm , now kau mmg dah tau aku "such a liar" kan . 
So ??
Baguslahhh ! 
Bak kata kau :
"Takpe , its not between me and you . Its between You and God . :)"
 
For Your Information ,
Noted ! 
 Thank You ! :)

Eh , sape u nak cakap i nie "such a liar" ha ? 

This list is for you :

1-my boyfriend ?
2-my fiance ?
3-my husband ?
4-my brother ?

*Opss ! Sorry , ur not listed ! 

This is for you dear Faizal !

Here , i'm goin' to make a list to let you know , ape yg aku rasa bila aku dapat kontek kau balek :

^.^ Sgt happy ! Hari-hari happy ! :)
^.^ Nak jaga hati kau , tak nak ia tercalar lagi ! :)
^.^ Nak hug kau puas-puas ! :)
^.^ Nak jadi yang terbaik untuk kau ! :) 
^.^ Nak sayang kauu sebaik mungkin ! :)

Tapi alangkahh malangnyaa bila kau cakap aku penipu ! 
Apahal dow kau !
Aku akan hormat kau , kalau kau hormat aku !

I'm not a piece of meatt ! -.-'

TQ ! -.-'

Huh ! Sekarang sudah rasa lega sedikit ! 

Aku takkan kacau kau lagi ! 

Haa ! 1 more thing , bukan aku yang rosakkan rumahtangga orangg ! 
Please do not judge me if u don't know me betterr ! :)

11/4/10

My Favourite ! oww ! Lovely ! :)


Loves to watch this lately !
As i mentioned "I wanna be a model one day, hopefully!"
aw aw aw ^^


Really adore this couple ! 
Their awesome ! 
Loves their cribs ! 
Romantic & sexy both of them ! <3


Get to know their attitude ! 
Gotcha ! :)

mereka ini betul-betul SUGAR saya :)


Nurul Fatin Suhaila 
Loves Pinkk ! :)
Birthday kami sama ! 
27 May 


Si kecik molek nie !

Sofea Raihanah :)
1 Tahun 5 Bulan <3
Mata shepet ! Geramm !
Comel ! Huh ! 
Muhammad Thaqif Shah
4 Tahun 7 Bulan !
Notty ! Smart ! Chicky ! 
Sgt pandai create "kerja" ! HAHA ^^
Loves to call his mom, "ABU" *actually ibu ! 
<3


"oit budak-budak ! kak long <3 u olz ! :)"

Bukan kerja kau untuk mengaibkan sesama manusia -.-'

Hey2 manusia ! 
Sudah2lah kau aibkan manusia lain . 
Jangan tunjukkan kat orang laen yang kau berfikir pakai lutut . Orang laen berfikir pakai akal . 

Aku mmg pantang kalau org sibok dok sebut hal keluarga aku . 

Antara sebab-sebabnya :

1-aku tak pernah nak kurangajar dgn family kau
2-aku mmg akan backup sdare aku sampai akhir zaman aku
3-kau tak tau life aku jgn pandai-pandai nak judge aku
4-aku tak pernah usik kau , so don't ever touch me bitch
5-letih dengan semua sandiwara -.-' 

Hishhh -.-'

Macam aku cakap , seburuk mane pun manusia tue , biarkan dia . Bukan hak kau sebagai manusia biasa untuk menghukum dia dan jangan sesekali kau mengaibkan orang . Sebab , 1000kali teruk kau boleh kene . Tuhan tue maha adil syg . Maha esa . Maha pengampun . Allah swt akan sentiasa bersama dengan umatNya yang sentiasa bersabar . :) Think twice before u act :) Please . 

And 1 more thing my dear ! -.-'

Kalau kau taknak orang pandai serong kat kau , better kau stop buat keje bodoh (aibkan orang tak tentu pasal) .
Tak payah nak buktikan macam-macam dengan aku . Aku malas nak amek taw . Hal aku pun belum tentu orang laen akan concernnnn . 
Aku bercakap nie , melalui pengalaman aku . Perit jerihh , semua aku penah lalui . Mungkin kau sendiri pun takkan dapat bayangkan unless kau ada di tempat aku mase aku mengalami saat-saat kejatuhan . Tapi aku hanya berdiam diri dan mula berdoa pada Dia , tangisan aku sampai pada Dia . Dia dengar keluhan aku , aduan aku . Dia jadi rakan sejati aku sampai aku mati . Hingga akhir zaman aku . 

"Kau tolong pesan dekat MAEL , yang please stop being childish mann . Kalau kau rasa kau jatuh wat kali nie , jgn putus asa untuk bangun balik . Allah swt akan sentiasa ada dengan umatNya yang tidak mudah putus asa dan sentiasa tabah menghadapi cabaran dan dugaan."

11/3/10

ow bangga nye ada LOVE BITE !





Best ke weh bila ada love bite nie ? Hadoi ! Huh ! 


Attention olz ! Aku pun sikit tak jeles okayyy ! :)

Semalam , aku gi Jusco Maluri dengan mama ku ! Then after shopping sikit , we decided untuk gi makan . Yelah almost 8:45pm okayy ! :) Dinner time !
Aku pun gi lah order sizzling mee . And in front of me , ada mamat nie . 
Fewwwiitt ! Muke dia jambu dow ! I loike ! :P 
Kami berdiri sgt dekat okayyy ! I can smell his perfume ! :) aw aw aw ^^

Dlm hati aku :

"this man really hot !"

mampos ekk ! :P

Then , dalam pade aku dok belek anggota badan dia 1 persatu , tetiba aku terperasan ada sesuatu gigitan cinta di leher nyaa ! :) HAHA ! ^^

Ati aku ckp :

"Finee ! U'r takennn ! :D"

Gila musnah harapan aku nak pikat diaaa ! HAHA ^^
*Memang dia nak kat aku plakk ! HAHA ! :))

Cuma aku nak share sket laa feelings aku bila aku nampak Gigitan Cinta itu di leher lelaki tue . Herm . 
Best jugak bila ada love bite niee ! :) Cuma . Tah laaa . 

^.^ v

aku nampak kau online , tapi hati aku masih merajukk , sorry .





"hye syg . morning . i miss you muchly *thats ur word . really miss to talk to you . miss to hear all ur lawak bodoh . i feel really empty when ur not around . herm . speechless . -.-'
it doesn't mean i ngade-ngade or anything . it just i merajuk jer . since yesterday i wait for ur call or sms . normally u will msg me during ur night time . but . u didn't . dissapointed . -.-'
bukan i taknak call or msg u . it just i terasa hati sikit jerk . but not to worry . i still ley control :)

herm .-.-'

"i nampak u online , tapi u pun tak tegur i jugakk . dissapointed bertambah . -.-'

Kau dah ludah , Kau jilat balikk . Boleyy ?


SHUT UP U SILLY BOY ! -.-'

Kami kenal since aku 18 tahun . Kenal from cousin aku sendiri . Jarak umur kami lebih kurang 8 tahun . Yes ! Dia agak berumur kalau nak dibandingkan dengan aku kann ! :D
Kami menjalinkan hubungan cinta ! *cewahh ! :P Then , sepanjang kami kenal tue sikap dia yg buat aku sgt syg kan dia ialah :

1-caring
2-penyayang
3-baik hati
4-pemurah *sebab aku suke shopping! :P
5-suke wat surprise 
Moment yang aku takleh nak lupaa ialah , ketika kami , jalan kaki dari BB ke KLCC . And ke Bukit Nanas . Jalan kaki okayy ! Ramai yang ingat kami tourists ! HAHA ! ^^ Do we look like foreigner ! HAHA ! :)
Aku sempatlah masak untuk dia , menu yang aku masak untuk dia ialahhh !

Chicken Stew ! Slurpp ! Menjadi ! Aku hidangkan pada dia and kwn serumah diaa ! *Opss ! Jgn pk bukan2 , takde ape2 18sx yang berlaku pun . Kami clean ! :) 

And kami travel dalam KL just menggunakan public transport . Dia berjalan sgt laju okayy ! Sehingga menyebabkan aku terpaksa jerit :
"B ! Tgu laarrhh , i penat lah ! U jalan laju sgt !"
And dia jwb , "HAHA ! Okay2 ! Sorry my wife !"

WinkWink ^^ Sweet knn ! HEHE ! :P

Setiap kali kat shopping complex , aku akan tunjuk ape yg aku nakkk . Tp intro goes like this . 
"Eh B ! Cantiknyee kasot tueeee ! :)" *sambil senyum melerettttt

Dia jawabb !  

"Ye.Ye.Ye! Jom masuk n i let u choose the best 1 kayyhh ! Then amek credit card i niee ."

HAHA ! I loikee ! Tengs B , i <3 u more ! :)


And hubungan kami terjalin dalam 8bulan . Jodoh tak pjg . Terputus di tengah jalan . :( Ouh takpe ! Kumbang bukan seekor :) 

Hubungan kami terputus selama 3 tahun . Dia senyap . No.fon ditukar . Khabar berita menyepi . Aku cuba carik dia untuk setahun pertama . Tapi harapan aku meleset . Dia hilang entah ke mana . Ayat terakhir dia gtau aku :

"U, im going back to my hometown. Sorry for did this and tglkan u sorang2. If jodoh kita ada , insyallah kite akan jumpa balekkk. U take care. Love u."

!kenapa kau mesti ungkapkan perkataan "i love you" kalau kau sendiri nak blah tglkan akuuu ! Huh ! -.-'

3TAHUN BERLALU ! 
~tiba-tibaa,tanpa dijangkaaaa~


Dia add aku kat FB okayy ! Huh ! Aku hampir melupakan diaa ! Tapi , dia muncul di saat-saat aku sgt memerlukan seseorangg ! :) 
OMG ! He's back ! 
Once aku approved dia, dia tegur aku kat i.m . 
Mule2 aku cam jual mhl . Tp rasa rindu aku tak dapat dibendung lagi ! :) I really miss u man ! <3
Kami exchange phone number . N we starts sms-ing . :) 

Tp , dia kate jadi single is much better than having a gf/bf . Yes , aku mengerti maksud kau tue . Jgn risau syg , aku takkan letak harapan yang terlalu tgi . 

And now , aku nak luahhkan , kenapa aku namekan blog nie as 
"Kau dah ludah , Kau jilat balikk . Boleyy ?"
 
One day , aku ade text dia , kol dia . Berapa ribu kali pun aku tak ingatlahh ! Yelah , aku risau je y dia diam . Ade ape2 jadi ke kann , kate syg sebagai kwn ! So, kene lah care :) 
Lepas berhari-hari , baru dia return msg aku . Ayat dia wat aku speechless ! 

"Sorry, my mood disorder. And now , i dah ada gf , hope u takkan kacau i lagi. I taknak bagi gf i jeles. Hope u faham."

WTF ! Sorry olz aku bukan nak mencarut . Tapi aku rase korang pun phm ape yg aku rase ! Damn !  -.-'
Aku reply :

"Ouh really ! TQ fren . U n gf u pegi jahanam ! TQ !"

Aku menyepi . Fullstop ! Sgt saket ati weyh ! -.-'

Without my expectation, dia text lagiii ! Membuatkan aku jadi macam senget sekejap ! 

"Salam cik alia..ngah watper ?"

"I miss u laa .. Don't u miss me?"

"Goodnite... Miss you.."

"Eh..U tak ckp i miss you too pun..U dah tak rindu i ekk"

*aku reply msg dia sependek mungkin. Tunjuk tanda protes"

Mungkin dia pelik dgn aku . Selalunye lau dia saya "miss you" , aku akan reply "miss you too". 
But sekarang tidakk . 

Sebabnya :

*hati aku bukan untuk dipermainkan
*aku bukan boneka
*aku bukan lemah seperti dulu
*aku bukan macam dulu

1-aku akan jadi kuat 
2-tidak tunduk pada lelaki
3-pentingkan family
4-kawan-kawan pun ada so leh support aku
5-tidak biarkan maruah tercalar lagi
6-tidak mudah tunduk pada kata-kata.

*fullstop!

"ini aku ! kau nak terima atau tak , itu kau punya pasai laarhh !

Polka Dolda

-.-'

Entry kali nie , nak luahkann ape yg aku rasaa ! 
Betul kata orang , gembira datang hanya sekejappp . The story goes like this ~

Sedang aku ngah i.m dengan Atyn Sahaja , ada sorang mahkluk Allah nie tegur aku . Aku pun dgn excitednya nak i.m dengan dia . Inilahh rindu namanyaa ! <3 As i mentioned dalam entry sebelum nie , aku akan berbunga-bunga bila dia ada untuk teman aku setiap kali aku boring . TQ aku ucapkan untuk kau sayang . 
I do appreciate u setiap kali u kol , sms i *even sometimes u hilang camtue jerrkk , the way u make me laughs , the way u concern kan i bila i downnn -.-' . Cuma i hari-hari pikir , will u be my BF . I don't think so ! 
Sepanjang aku single nie , sometimes aku leh lupa camaner cara nak jaga hati lelakii . Mungkin gurauan aku bagi dia adalah suatu kekasaran . Maaf untuk itu yer Mr. Johnny :) *Harap2 maaf aku diterimaa :)
HAHA ! ^^ Tapi petang tadi before aku gi interview kat Murphy Oil Tower 2 KLCC , aku ada lah bukak Wall FB Mr. Johnny niee , suddenly aku nampak ade 1 girl nie post something kat Wall FB dia : 
"WHERE HAVE YOU BEEN :( "

Herm , just let it be lahh . Lagipun aku kenal perempuan ituu ! Salah sorang bekas madu akuu ! HAHA ^^ . Hello brother ! Sikit pun i tak amek ati n jeles pun okayy ! Jgnlahh nak sensitif sgt ! Huh ! Disebabkan itu u dah hide semua ape benda yang dah ade kat Wall FB u . U pelikk . Tue je yang i leh describe kan pasal u ! -.-'

Herm , and petang tadi aku rase ade sedikit misunderstandingg sedikitt ! Huh ! -.-' ! Im just kidding okayy ! I batuk , so suara agak serakk ! And maybe ur vooice is too slow for me , dats y u dengar i cam menjerit . Hermm , sapelah i nak jerit tak tentu hala kat u . I tak layak n takde hakkk . Im not ur GF , just a friend to you . I masih tau lagi nak control okayy ! I know skunk u ngah krisis dengan GF u , so i malas nak panjang2 dengan u . Ape2 pun , once again , Im sorry dear . Miss you badlyy :'(  Takpe , i will give u sometime to heal okayy ! :)

Okayy olz ! Let me tell u the story //

Aku try kol dia for few times , he did not pick up my call . Takpe , maybe he's bz or sleepingg . Then a few minutes camtue , aku try sekali lagi , masuk nie dah 5 kali aku kol . Okay people ! Let me explain something , i really hate to sms-ing , i loves to call-ing ! It is becoz that i'm using Youth Club ! It will cut our cost while calling :) Applause to maxiss ! :D

~Back to my story :P~

Then , at last , tanpa give up , aku just call him by using my mom's hp . And dia tak pick up jugakkk . -.-' What exactly happen to him . Takpe2 , just be cool ALIA !
Kate-kate motivasi aku untuk aku :

"ITS OK ALIA , CHILL , KAU JGN LAH PK BKN2 , LAGI PUN KORANG KWN !"

*tapi dlm hati maseh lagi sedeyyyy :'(

Dalam a few minutes camtue , hp mama ringing ! And aku cam speechless bila dia call balik . And aku pickup . Aku sgt excited ! And maybe sore aku terkuat . The dialog macam nie :

Aku : Heeyyy u !
Dia : Hello , who's this ?
Aku : Heyy ! Its me larhh ! :))
Dia : Who me ?
Aku : Me larhh , Aliaa <3
Dia : Ahhh ! Tot sape .
Aku : Eh , y u tak angkat bila i kol u guna hp i . Amboiii , guna no. mama , cepat je u kol balekk ek !
Dia : Yelaahh ! Dah i tak kenal no ni , i kol laarhh balekk ! (dia mrh)
Aku : Finneee ! HAHAHAHA !
Dia : Pape lahh u !

*Dia sudah letak fon . Herm . Tapi , aku gelak2 je tadi . Bukan maki hamun u ! Huh ! -.-'

And aku rasa sgt unfair okayy ! So just leave it ! He's totally not my BF okay !

For you Mr. Johnny :

I'M TOTALLY DISSAPOINTED DGN U ! SGT-SGT DISSAPOINTED ! -.-'

 


11/2/10

berbunga bungaaaa :)


winkwink ^.^
Sedang aku bosan-bosan mengonline FB tetiba , YM ku berbunyii ! Dinggg ! Uuuuww , ada someone buzzingg ! I loikeee ! :) Tgk-tgk , si Johnny syg aka Faizal yang buzz akuu ! Weee , baguslah u nie , setiap kali I bosan U mesti adaa ! <3 u ! 
Lately , dia ada cerita kat aku pasal GF dia . Yess olz ! His taken . So , syg aku pada dia , mesti diLIMITkan . Yelah , tak baek ganggu hak org . Bak kata U , what goes around comes around kan . So i akan ingat kata-kata tue sampai mamposs ! :) 
Dia ckp dia bosan dgn GF dia , tp aku ckp , dont be like that dear . Dia kan kekasih hati u . U know her better , so , dont give up k . 
And ari ni , tetiba lak aku leh serious dengan dia . *Tp pada mulanya jee ! Pastu dah tak leh nak seriouss dah! 
Aku ckp lah kat dia , "U , i takleh syg u lebih2 . I taknak letak sepenuh hati i pada u . Sebab u is someone's . I kene hormati GF u . I penah rasa dikhianat dulu . So i mungkin takkan ulang lagi kesalahan yang sama . Karma is there . :'(  "
"I takot untuk bercinta . I just doa , agar 1 hari i akan dapat lelaki yang betul-betul sayang , and appreciate i . I nak jugak rasa disayangi ."

Dengan rasa protes and serious nye , Dia pun jawab. " U , we are just planning . Tapi kalau i sendiri dah rasa bosan dengan dia , macam mana lak tue . Hak i nak berkawan dengan siapa . N hak i jugak untuk pilih siapa teman hidup i"

YM KAMI SUNYI SEKEJAPPP -.-'

-Sambil hati aku berkata-
Aku dah tak sanggup lagi nak berdepan dengan semua mainan niee. Lelaki hanya buat kita sebagai kaum perempuan bonekaa jer ! Dorang bukan pk kadang-kadang kenapa kita jadi benci kat kaum lelaki . Aku bercakap mungkin agak kasar . Cuma awal-awal nie , aku cuma nak ckp , ape yang aku kongsikan nie , adalah untuk segelintir lelaki yang pernah hadir dalam hidup aku . Lelaki yang berjaya buat aku tersungkur buat beberapa kali . Aku sakit . Aku sedih . Aku jatuh . Dengan sendirinya aku bangun untuk carik semangat baru . Dan kaum lelaki itu pulakk , sibuk dengan GF baruu ! Huhhh ! -.-'

-katakata untuk aku-

Takpe Aliaa ! What goes around comes around . Aku percaya karma itu wujud .  :)

p/s : My johnny mucukk ! I do loves u syg ! Damn muchh ! :)

11/1/10

A Burning Touch Of Love

I do want you to know...
I will always love you,
That you are all I have ever long for,
And crave, and yearn...
That you are the man of my dreams,
The one I have searched all my life,
That every day, more and more,
I'm falling deeply in love with you!